• icon1119 Budapest, Fejér Lipót u. 70.
 • iconinfo@gdf.hu
icon
+36 20 277 01 07

Képzések

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

A képzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik és a specializációk keretében megszerzett tudásuk birtokában képesek a gazdálkodó szervezetek és intézmények működési folyamatainak és gazdasági kapcsolatainak megismerésére, tervezésére, elemzésére. A gyakorlati tudás és tapasztalat megszerzését követően pedig képesek a gazdálkodói, vállalkozói tevékenységek és folyamatok irányítására, szervezésére. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

Képzés megnevezése

Munkarend

Képzési idő

Finanszírozási forma

Költség/félév

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

nappali

7 félév

államilag ösztöndíjas

0 Ft

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

nappali

7 félév

önköltséges

325.000 Ft

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

távoktatás

7 félév

önköltséges

295.000 Ft

 

A felvételihez szükséges érettségi követelmények a 2023 szeptemberében induló képzésre:

NEM KÖTELEZŐ EGY TÁRGYBÓL SEM AZ EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI, de 50 többletpont jár, ha van emelt szintű érettségid a következőkben felsorolt tárgyak egyikéből minimum 45%-os eredménnyel.

Két tárgy választása kötelező a következők közül: gazdasági ismeretek vagy matematika vagy történelem vagy informatika vagy földrajz vagy egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol)  vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (informatikai ismeretek, kereskedelmi ismeretek, közgazdaság(i) ismeretek, turisztika(i )ismeretek, ügyvitel(i) ismeretek, vendéglátóipar(i )ismeretek) vagy egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy (idegennyelvű ügyviteli ismeretek, irodai ügyviteli ismeretek) vagy szakmai előkészítő tárgy (informatikai ismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan), közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan), ügyviteli alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek).

Milyen tudás birtokába jutsz a képzés során?

 • Otthonosan mozogsz a digitális térben, a felhőben, a webes és a közösségi felületeken, olyan ERP, CRM, CMS rendszereket tudsz majd alkalmazni, melyek virtualizálják az értékteremtő folyamatot. Ismered és készség szinten használod legújabb digitális trendeket (mesterséges intelligencia, blokklánc, chatbot, adatelemzés, drón, fintech, AR, VR stb.), azok jelenleg már elérhető és tervezett hasznosítási területeit.
 • Online felületeken végzed a stratégia készítés, a folyamatkövetés, a marketingkommunikáció, az üzleti tervezés, a HR, az elszámolás, a logisztika a minőségbiztosítás és a szolgáltatásmenedzsment jelentős részét, így interakcióid is gyorsabbá válnak.
 • Kiemelt figyelmet fordítasz a digitális bennszülöttek és a távmunkások alkalmazási lehetőségeire, munkatársaid soft skills-jeinek és a szakmai tudásának fejlesztésére.

Választható specializációk:

 • Virtuális vállalkozás specializáció: Azokat az ismereteket szerezheted meg, amelyek  az online térben működő vállalkozás menedzseléséhez elengedhetetlen. A vállalkozások tevékenységébe a partnerektől kapott élő projektfeladatokon keresztül kapcsolódhatsz be.
 • Vállalati digitalizáció specializáció: A vállalkozások digitalizációja már a kis- és középvállalkozások esetén is a hatékony működés feltétele. Ha ezt a specializációt választod, azon eszközök használatával ismerkedhetsz meg, amelyek a vállalkozások digitális működéséhez, fejlesztéséhez szükségesek.
 • Projekt menedzsment specializáció: Ezen a specializáción a vállalati fejlesztési projektek szervezésének, lebonyolításának eszközeit ismered meg. A projekteket menedzselését a vállalati partnerek által meghatározott feladatokon keresztül mutatjuk be.

Főbb tárgyak, ismeretkörök:

 • Közgazdaságtani, módszertani és üzleti ismeretek (Matematika, statisztika, informatikai alapismeretek, mikro- és makroökonómia, pénzügyi alapismeretek, stb.)
 • Társadalomtudományi ismeretek (gazdaságtörténet, Európai Uniós ismeretek, operatív programok)
 • Gazdálkodási és menedzsment szakmai ismeretek (információmenedzsment, vezetés és szervezés, stratégiai és üzleti tervezés, startup vállalkozások, emberi erőforrás menedzsment, üzleti etika, innováció- és projektmenedzsment)
 • Differenciált szakmai ismeretek
  • Virtuális vállalkozás választható specializáció (mesterséges intelligencia, multimédia, e-business alkalmazások, online marketing, digitális brending)
  • Vállalati digitalizáció specializáció (digitális üzleti platformok, adatbiztonság, adatvédelem, üzleti adatvagyon és adatfeldolgozás stb.)
  • Projekt menedzsment specializáció (üzleti intelligencia, mesterséges intelligencia, projekt menedzsent, stb.)

A diplomában szereplő szakképzettség:

Közgazdász gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon, Economist in Business Administration and Management (záradékban a választott specializáció megnevezésével)

Elhelyezkedési esélyek és lehetőségek

A gazdálkodási és menedzsment alapszakot elvégző szakemberekre szükség van a gazdálkodó szervezeteknél és intézményeknél gazdálkodási folyamataik tervezésére, elemzésére és értékelésére, szakfunkciók összehangolására és szervezésére