• icon1119 Budapest, Fejér Lipót u. 70.
 • iconinfo@gdf.hu
icon
+36 20 277 01 07

Képzések

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

Képzés helyszíne: Budapest
A képzés formája: nappali, távoktatás
Finanszírozási forma: államilag finanszírozott és önköltséges

A felvételihez szükséges érettségi követelmények a 2023 szeptemberében induló képzésre:

NEM KÖTELEZŐ EGY TÁRGYBÓL SEM AZ EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI, de 50 többletpont jár, ha van emelt szintű érettségid a következőkben felsorolt tárgyak egyikéből minimum 45%-os eredménnyel.

Két tárgy választása kötelező a következők közül: gazdasági ismeretek vagy matematika vagy történelem vagy informatika vagy földrajz vagy egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol)  vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (informatikai ismeretek, kereskedelmi ismeretek, közgazdaság(i) ismeretek, turisztika(i )ismeretek, ügyvitel(i) ismeretek, vendéglátóipar(i )ismeretek) vagy egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy (idegennyelvű ügyviteli ismeretek, irodai ügyviteli ismeretek) vagy szakmai előkészítő tárgy (informatikai ismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan), közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan), ügyviteli alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek).

A képzés célja:

Diplomád biztosítja azt a tudást, amellyel vállalkozóként vagy vezetőként készségszinten tudod használni az online felületeket a vállalatstratégiai fejlődése érdekében hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Milyen tudás birtokába jutsz a képzés során?

 • Otthonosan mozogsz a digitális térben, a felhőben, a webes és a közösségi felületeken, olyan ERP, CRM, CMS rendszereket tudsz majd alkalmazni, melyek virtualizálják az értékteremtő folyamatot. Ismered és készség szinten használod legújabb digitális trendeket (mesterséges intelligencia, blokklánc, chatbot, adatelemzés, drón, fintech, AR, VR stb.), azok jelenleg már elérhető és tervezett hasznosítási területeit.
 • Online felületeken végzed a stratégia készítés, a folyamatkövetés, a marketingkommunikáció, az üzleti tervezés, a HR, az elszámolás, a logisztika a minőségbiztosítás és a szolgáltatásmenedzsment jelentős részét, így interakcióid is gyorsabbá válnak.
 • Kiemelt figyelmet fordítasz a digitális bennszülöttek és a távmunkások alkalmazási lehetőségeire, munkatársaid soft skills-jeinek és a szakmai tudásának fejlesztésére.

Választható specializációk:

 • Virtuális vállalkozás specializáció: Azokat az ismereteket szerezheted meg, amelyek  az online térben működő vállalkozás menedzseléséhez elengedhetetlen. A vállalkozások tevékenységébe a partnerektől kapott élő projektfeladatokon keresztül kapcsolódhatsz be.
 • Vállalati digitalizáció specializáció: A vállalkozások digitalizációja már a kis- és középvállalkozások esetén is a hatékony működés feltétele. Ha ezt a specializációt választod, azon eszközök használatával ismerkedhetsz meg, amelyek a vállalkozások digitális működéséhez, fejlesztéséhez szükségesek.
 • Projekt menedzsment specializáció: Ezen a specializáción a vállalati fejlesztési projektek szervezésének, lebonyolításának eszközeit ismered meg. A projekteket menedzselését a vállalati partnerek által meghatározott feladatokon keresztül mutatjuk be.

Főbb tárgyak, ismeretkörök:

 • Általános alapozó modul (Matematika, statisztika, informatikai alapismeretek, mikro- és makroökonómia, pénzügyi alapismeretek, stb.)
 • Üzleti alapozó modul (Vállalatgazdaságtan, gazdasági jog, számviteli alapismeretek, marketing, idegen nyelv, adatbáziskezelés, stb.)
 • Szakmai törzsanyag (Stratégia és üzleti tervezés, számvitel és elemzés, kontrolling, döntéstámogató rendszerek, logisztika, minőségmenedzsment, informatikai alapszoftverek, projektmenedzsment, stb.)
 • Differenciált szakmai ismeretek: blokkban választható tárgyak (vagy az egyik, vagy a másik blokk tantárgyait választja a hallgató)
  • Virtuális vállalkozás választható specializáció: mesterséges intelligencia, multimédia, e-business alkalmazások, online marketing, digitális brending..
  • Vállalati digitalizáció specializáció: digitális üzleti platformok, adatbiztonság, adatvédelem, üzleti adatvagyon és adatfeldolgozás stb..
  • Projekt menedzsment specializáció: üzleti intelligencia, mesterséges intelligencia, projekt menedzsent, stb.

A diplomában szereplő szakmai végzettség:

Közgazdász, gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon (választott specializáció megjelölésével)

Elhelyezkedési esélyek és lehetőségek

A gazdálkodási és menedzsment alapszakot elvégző szakemberekre szükség van a gazdálkodó szervezeteknél és intézményeknél gazdálkodási folyamataik tervezésére, elemzésére és értékelésére, szakfunkciók összehangolására és szervezésére

Képzés megnevezése

Munkarend

Képzési idő

Finanszírozási forma

Költség/félév

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

nappali

7 félév

államilag finanszírozott

0 Ft

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

nappali

7 félév

önköltséges

325.000 Ft

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

távoktatás

7 félév

önköltséges

295.000 Ft