1119 Budapest, Fejér Lipót u. 70. info@gde.hu +36 20 999 8900

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

 

 

A képzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik és a specializációk keretében megszerzett tudásuk birtokában képesek a gazdálkodó szervezetek és intézmények működési folyamatainak és gazdasági kapcsolatainak megismerésére, tervezésére, elemzésére. A gyakorlati tudás és tapasztalat megszerzését követően pedig képesek a gazdálkodói, vállalkozói tevékenységek és folyamatok irányítására, szervezésére. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

 

Képzés megnevezése Munkarend Képzési idő Finanszírozási forma

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

nappali

7 félév

államilag ösztöndíjas

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

nappali

7 félév

önköltséges

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

távoktatás

7 félév

önköltséges

 

 

A felvételihez szükséges érettségi követelmények a 2023 szeptemberében induló képzésre

NEM KÖTELEZŐ EGY TÁRGYBÓL SEM AZ EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI, de 50 többletpont jár, ha van emelt szintű érettségid a következőkben felsorolt tárgyak egyikéből minimum 45%-os eredménnyel.

 

Két tárgy választása kötelező a következők közül: gazdasági ismeretek vagy matematika vagy történelem vagy informatika vagy földrajz vagy egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (informatikai ismeretek, kereskedelmi ismeretek, közgazdaság(i) ismeretek, turisztika(i) ismeretek, ügyvitel(i) ismeretek, vendéglátóipar(i) ismeretek) vagy egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy (idegennyelvű ügyviteli ismeretek, irodai ügyviteli ismeretek) vagy szakmai előkészítő tárgy (informatikai ismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan), közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan), ügyviteli alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek.

 

 

Milyen tudás birtokába jutsz a képzés során?

 

 

Választható specializációk

 

 

Főbb tárgyak, ismeretkörök

Virtuális vállalkozás specializáció (mesterséges intelligencia, multimédia, e-business alkalmazások, online marketing, digitális brending)

Vállalati digitalizáció specializáció (digitális üzleti platformok, adatbiztonság, adatvédelem, üzleti adatvagyon és adatfeldolgozás stb.)

Projekt menedzsment specializáció (üzleti intelligencia, mesterséges intelligencia, projekt menedzsent, stb.)

 

 

A diplomában szereplő szakképzettség

Közgazdász gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon, Economist in Business Administration and Management (záradékban a választott specializáció megnevezésével)

 

 

Elhelyezkedési esélyek és lehetőségek

A gazdálkodási és menedzsment alapszakot elvégző szakemberekre szükség van a gazdálkodó szervezeteknél és intézményeknél gazdálkodási folyamataik tervezésére, elemzésére és értékelésére, szakfunkciók összehangolására és szervezésére.

 

 

A képzés költsége

Állami ösztöndíjas finanszírozás esetén a képzés költségét a Magyar Állam viseli. Önköltséges képzés díja nappali munkarendben 325.000 Ft/félév, távoktatásos munkarendben 295.000 Ft/félév.