Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

 

A képzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik és a specializációk keretében megszerzett tudásuk birtokában képesek a gazdálkodó szervezetek és intézmények működési folyamatainak és gazdasági kapcsolatainak megismerésére, tervezésére, elemzésére. A gyakorlati tudás és tapasztalat megszerzését követően pedig képesek a gazdálkodói, vállalkozói tevékenységek és folyamatok irányítására, szervezésére. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

 

 

Képzés megnevezése Munkarend Képzési idő Finanszírozási forma

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

nappali

7 félév

állami ösztöndíjas

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

nappali

7 félév

önköltséges

Gazdálkodási és menedzsment szak (BSc)

távoktatás

7 félév

önköltséges

 

A felvételihez szükséges érettségi követelmények a 2024 szeptemberében induló képzésre

NEM KÖTELEZŐ EGY TÁRGYBÓL SEM AZ EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI, de 50 többletpont jár, ha van emelt szintű érettségid.

 

 

Milyen tudás birtokába jutsz a képzés során?

 

 

Választható specializációk

 

 

Főbb tárgyak, ismeretkörök

Virtuális vállalkozás specializáció (mesterséges intelligencia, multimédia, e-business alkalmazások, online marketing, digitális brending)

Vállalati digitalizáció specializáció (digitális üzleti platformok, adatbiztonság, adatvédelem, üzleti adatvagyon és adatfeldolgozás stb.)

Projekt menedzsment specializáció (üzleti intelligencia, mesterséges intelligencia, projekt menedzsent, stb.)

 

 

A diplomában szereplő szakképzettség

Közgazdász gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon, Economist in Business Administration and Management (záradékban a választott specializáció megnevezésével)

 

 

Elhelyezkedési esélyek és lehetőségek

A gazdálkodási és menedzsment alapszakot elvégző szakemberekre szükség van a gazdálkodó szervezeteknél és intézményeknél gazdálkodási folyamataik tervezésére, elemzésére és értékelésére, szakfunkciók összehangolására és szervezésére.

 

 

A képzés költsége

Állami ösztöndíjas finanszírozás esetén a képzés költségét a Magyar Állam viseli. Önköltséges képzés díja nappali munkarendben 360.000 Ft/félév, távoktatásos munkarendben 325.000 Ft/félév.