1119 Budapest, Fejér Lipót u. 70. info@gde.hu +36 20 999 8900

Szerezz egyetemi diplomát, hiszen intézményünk 2023. február 1-től már egyetemként működik!

 
 
A jelentkezés után az alábbi fontos időpontok várnak rátok
2023. április 20.

Legkésőbb ezen a napon elindul az ügyintézési időszak. Ebben a pár hétben pótolhatjátok a hiányzó dokumentumokat, módosíthatjátok az adataitokat, de egyszer akár a jelentkezési sorrendeteken is variálhattok.

2023. július 12.

Hiánypótlási időszak vége, legkésőbb eddig tudjátok módosítani az adataitokat és a sorrendeteket, valamint benyújtani a már megszerzett dokumentumokat.

2023. július 26.

Várhatóan ekkor érkeznek a ponthatárok, amire a korábbi évekhez hasonlóan valószínűleg idén is rendezvényekkel készülnek a fővárosban és több vidéki településen is.

2023. augusztus 5.

Eddig kell megkapnotok a besorolási döntésről szóló határozatot az e-felvételi rendszerében. Ebben szerepel majd, hogy pontosan melyik egyetemre és milyen szakra sikerült bejutnotok.

 

 

Felvételi ponthatár
A 2023 szeptemberében induló képzések esetében nincs országosan egységes minimum bekerülési ponthatár, minden intézmény saját maga határozza ezt meg. A Gábor Dénes Egyetemen a korábbi 280 pont helyett 150 pont lesz az alapképzési szakok esetében a bejutás minimális feltétele. Felsőoktatási szakképzési szakok esetében 120 pont. Ezt a ponthatárt a többletpontok nélkül (nyelvvizsga, sporteredmények, 45% feletti emelt szintű érettségi, stb.) kell elérni az évvégi és az érettségi eredmények alapján. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ha valakinek 151 pontja van, akkor biztosan bekerül a Gábor Dénes Egyetemre, hiszen a végső ponthatárt az intézménybe felvehető hallgatók száma és az intézménybe jelentkezők pontszáma határozza meg.
 
 
Ha 2005 előtt érettségiztél
Mivel nem szükséges emelt szintű érettségi a felvételihez, így a régi típusú érettségi bizonyítványoddal is be tudod adni jelentkezésed intézményünkbe, azaz nem kell újra érettségizni vagy felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát tenni.
Az érettségid kora nem számít, néhány kivételtől eltekintve a tantárgyak megfeleltethetők akár 20 évre visszamenőleg is, ehhez egy jól áttekinthető táblázat (link a táblázatra) ad segítséget.
 
 
Hasznos linkek
A 2023-as felvételi eljárás teljes szabályzata a Felsőoktatási felvételi tájékoztató.
Korábban tett érettségik vizsgatárgyaid a táblázat segítségével tudod megfeleltetni.
Ha nem tudod már pontosan korábbi iskolád adatait (pl. az OM azonosítóját), akkor segítségedre lesz az intézménykereső.