1119 Budapest, Fejér Lipót u. 70. info@gde.hu +36 20 999 8900DIÁKHITEL - Biztos pénzügyi háttér tanulmányaidhoz


Hétköznapi megélhetésedhez szeretnél pénzügyi segítséget? Akkor a szabad felhasználású Diákhitel1-re van szükséged. Ha az önköltségedet finanszíroznád, akkor a Diákhitel2 nyújt számodra tökéletes megoldást. Tanulmányaidhoz válaszd a legkedvezőbb pénzügyi segítséget és váltsd valóra terveidet a diákhitellel.Amit a Diákhitel1-ről tudnod kell:


További részletekért kattints IDE !Amit a Diákhitel2 -ről tudnod kell:


További részletekért kattints IDE !


Igényeld a Diákhitelt online, percek alatt a Neptun rendszerben, vagy a www.diakhiteldirekt.hu oldalon.

  

DIÁKHITEL ÜGYINTÉZÉS - Mindig frissítsd az adataidat!

A felsőoktatási évek alatt akár többször is változhatnak az elérhetőségi adatok, ezeket mindig tartsd karban, így minden információt időben megkapsz.
Ha már rendelkezel diákhitellel és szeretnéd követni a folyósítás folyamatát, vagy egyenlegedet, esetleg összeget módosítanál, akkor:DIÁKHITEL TÖRLESZTÉSE


Mikortól törlesztesz?

A hallgatói jogviszony megszűnését követő negyedik hónaptól kell elkezdened a törlesztést. Kivétel, ha hamarabb betöltöd a 45. életévedet, mert akkor már a 45. életéved betöltését követő negyedik hónapban, azaz akár a hallgatói jogviszony alatt is meg kell kezdened a visszafizetést.


Mekkora lesz a törlesztőrészleted?

Diákhitel1: A törlesztési részleted a tanulmányi jogviszony megszűnésének évében, majd az azt követő évben mindig az előző év október 31. napján érvényes minimálbér, a harmadik évtől pedig mindig a két évvel korábbi, éves bruttó jövedelem 6%-ának 1/12 része.
Diákhitel2: A törlesztési arányt a törlesztés megkezdésekor fennálló tartozáshoz mérten sávosan határozzuk meg. Havi törlesztőrészleted az első két évben az előző évben alkalmazott minimálbér összege, ezt követően a tárgyévet megelőző második évben elért átlagjövedelmednek 1/12 részének adott sávhoz tartozó hányada:Kamatstop

A hallgatók érdekeit szem előtt tartva, egyben mérlegelve a jelenlegi helyzetet, elfogadásra került az a gazdaságfejlesztési javaslat, mely lehetővé teszi a kamatstop bevezetését a Diákhitel1 termékre is. A döntés értelmében 2023. január 1-jétől a szabad felhasználású Diákhitel1 továbbra is 4,99 százalékos kamatszint mellett lesz elérhető és igényelhető.Változik az összeg?

A minimálbér és a jövedelem változása miatt a törlesztőrészlet évente kerül meghatározásra. A következő évre vonatkozó törlesztőrészletről decemberben küldjük az értesítést.Hogyan törleszthetsz?

A havi törlesztést, illetve az előtörlesztést fizetheted banki utalással, vagy online bankkártyás fizetéssel.
Diákhitel1 számlaszám: 10032000-01800126
Diákhitel2 számlaszám: 10032000-01800157Mi a törlesztési határidő?

A törlesztőrészletnek minden hónap 12. napjáig kell megérkeznie.Mikor lehet előtörleszteni?

Előtörlesztésre bármikor díjmentesen van lehetőséged. Az előtörlesztés lehet rendszeres és lehet eseti is. Használd a megszokott számlaszámot (lásd fentebb) és ne felejtsd el feltüntetni a szerződésszámot a közlemény rovatban.Családtámogatási kedvezmény

Ha később, a hitelfelvételt követően gyermeked születik, vagy örökbe fogadsz, kedvezményekkel könnyítjük meg diákhiteled visszafizetését! 2023. január 1-től tovább bővültek a gyermektámogatási kedvezmények a 30. életév betöltése előtt történő gyermekvállalásra nézve.  
További részletekért kattints IDE!

További információkért látogass el a végzősöknek szóló aloldalunkra!Diákhitel ügyfélszolgálat

web: https://diakhitel.hu/elerhetoseg/
email: info[kukac]diakhitel.hu
telefon: +36 1 999 99 44
Az élő hangos telefonos ügyfélszolgálat munkanapokon 8:00 – 16:00 óra között hívható.
Diákhitel Direkt mobil app

Töltsd le az alkalmazást iOS vagy Androidos készülékedre!