Microsoft Power Platform alkalmazása üzleti környezetben

 

 

A képzés célja

A képzés célja, hogy átfogó ismereteket nyújtson a Microsoft Power Platform használatáról, különös tekintettel a PowerApps, Power Automate, Power BI és Power Virtual Agents alkalmazásokra, valamint a Dataverse integrációjára. A tananyag lépésről lépésre bemutatja az alkalmazásfejlesztés, az automatizált munkafolyamatok létrehozása, az üzleti adatelemzés és a virtuális ügynökök kialakításának folyamatát, elősegítve a résztvevők számára, hogy kevés kódolási ismerettel is hatékony üzleti megoldásokat fejleszthessenek. A képzés célcsoportja elsősorban olyan szakemberek, üzleti elemzők, fejlesztők és IT szakemberek, akik szeretnék bővíteni tudásukat a low-code/no-code platformok területén, valamint vállalatok, amelyek digitalizálni és automatizálni kívánják folyamataikat.

 

A képzéshez szükséges előzetes ismeretek

A Power Platform megtanulásához hasznos, ha a résztvevők rendelkeznek az alábbi előzetes ismeretekkel:

 

  1. Alapvető informatikai ismeretek: Általános számítógépkezelési készségek, beleértve az operációs rendszerek, fájlkezelés és internetes böngészők használatát.
  2. Office 365 és Microsoft 365 alapismeretek: Alapszintű ismeretek a Microsoft 365 alkalmazásokról (például Outlook, Excel, SharePoint), mivel a Power Platform szoros integrációban áll ezekkel az eszközökkel.
  3. Alapvető adatkezelési ismeretek: Adatbázisok, táblák, sorok és oszlopok fogalmainak megértése, mivel az alkalmazások és automatizációk gyakran dolgoznak ilyen struktúrákkal.
  4. Alapvető programozási ismeretek (nem kötelező): Bár a Power Platform low-code/no-code megoldásokat kínál, az alapvető programozási logikák (például változók, ciklusok, feltételes logikák) ismerete előnyt jelenthet.
  5. Problémamegoldó készségek: Az üzleti problémák azonosítása és ezek megoldásának képessége, mivel a platform célja az üzleti folyamatok hatékonyabbá tétele.

 

Ezek az előzetes ismeretek segítenek abban, hogy a résztvevők gyorsabban és könnyebben elsajátítsák a Power Platform használatát és hatékonyan alkalmazzák azt a gyakorlatban.

 

Képzés felépítése

A kurzus céljának megfelelően a következő témák kerülnek benne részletesen bemutatásra. A Low-code/No-code platformok rövid története során megismerhetjük azokat az eszközöket és technológiákat, melyek lehetővé teszik az alkalmazásfejlesztést kevés kódolási ismerettel vagy anélkül. A tananyag PowerApps, PowerAutomate, PowerBI és Power Virtual Agents építőelemeit ismerteti, melyek segítségével könnyedén készíthetünk üzleti alkalmazásokat, automatizálhatjuk folyamatainkat, elemzéseket végezhetünk és virtuális ügynököket hozhatunk létre. Emellett bemutatja a megosztott szolgáltatásokat, mint például a Connector-okat, Dataverse-t, AI Buildert és az On-Premises Data gateway-t. A licencelési lehetőségek között szerepelnek a M365 licencek, prémium licencek és kiegészítők, míg az adatforrások között megemlíti az Excelt, SQL-t, SharePoint-ot és a Dataverse-t. Ezután térünk át a PowerApps maker portal-ra, ahol megismerhetjük a sablon alkalmazásokat és a Learn funkciót, amelyek segítenek az alkalmazásfejlesztésben. Ezt követően áttekintjük a PowerApps Studio felületét, bemutatva annak alapvető funkcióit és lehetőségeit. A résztvevőknek bevezetést nyújt a deklaratív szemléletbe, amely az alkalmazásfejlesztés során alkalmazott megközelítésről szól. Részletesen megismerhetjük az alapvető control-okat és beállításaikat, valamint az összetettebb control-okat, mint például a gallery-t és a form-ot. Végül lépésről lépésre készítünk egy saját alkalmazást az első lépésektől kezdve.

 

A hallgatók megismerhetik az egyszerű és összetett adattípusokat, valamint azt, hogy hogyan történik az adattípusok közötti konverzió. A tananyag részletesen magyarázza el a lokális és globális változók használatát, valamint a Collection-ök létrehozásának és kezelésének módszereit. Bemutatásra kerül a tábla hivatkozó függvények, mint például a First, FirstN, Last, LastN, Index, és a tábla manipulációs függvények, mint például a ShowColumns, RenameColumns. Kiemelt figyelmet kap a behavior és non-behavior formulák közötti különbségek, valamint részletesen ismerhetőek meg az események, mint például az OnStart, OnVisible, OnHidden, OnSelect, OnChange.

 

A tananyag áttekinti a lekérdező függvényeket, mint például a LookUp, Filter, Search, és bemutatja a delegálás elméletét, beleértve annak feltételeit és lehetőségeit. Bemutatásra kerül, hogy hogyan lehet delegálható lekérdezéseket létrehozni, és bevezeti a komponens készítés alapjait az alkalmazáson belül és a komponenskönyvtárban. Továbbá bemutatásra kerülnek a komponens property-k, mint például az input, output és behavour, valamint kitér a Canvas app kiegészítések is.

 

A hallgatók a tananyag feldolgozása során áttekintik a Dataverse-et és a Power Apps model-driven app-eket, és az environment-eket és azok típusait. Részletesen ismerteket kapnak a Solution-ökről és azok komponenseiről, beleértve az environment változókról és a kapcsolódási referenciákról. Megismerik a komponensek közötti táblákat és oszlopokat, valamint a táblák közötti kapcsolatokat is.

 

Ezt követően a kurzus áttekinti a Dataverse-et és a Power Apps model-driven app-eket, valamint bemutatja a form-okat és azok felépítését, elrendezését. Részletesen ismerteti a form-ok építőelemeit és azokhoz kapcsolódó eseményeket, valamint megvizsgálja a view-k létrehozásának folyamatát. Emellett bemutatja a business rule-okat és az azokhoz tartozó eseményeket, valamint áttekintést nyújt a chart-ok és dashboardok létrehozásáról, valamint a sitemap-ról.

 

A tananyag számos fontos témát érint a Dataverse és a Power Apps model-driven app-ek kapcsán. Kezdve az alapvető funkciók áttekintésével a model-driven app-ek esetében, majd folytatva a page-ek, view-k és form-ok részletes bemutatásával. A harmadik rész kiemeli a mélyebb testreszabási lehetőségeket, például a JavaScript és a plug-in használatát a model-driven app-ek fejlesztése során. Az anyag további részében áttekintést nyújt a Dataverse biztonsági beállításairól, valamint bemutatja a business process Flow-k létrehozását és konfigurálását, kiemelve a stage-eket, condition-öket, valamint a Data step-eket és Flow step-eket.

 

A hallgatók megismerhetik a PowerAutomate szerkesztő felületét, beleértve az alapvető navigációt és funkciókat. Részletes ismertetést kapnak a különböző trigger típusokról, mint például az Instant, Automated és Scheduled trigger-ek, magyarázva azok alkalmazási területeit és működését. A folyamat logikákra is kitér a kurzus, bemutatva például a Condition, Scope és Terminate logikákat, valamint az Apply to Each és Do Until szerkezeteket, és ezek alkalmazását az automatizált folyamatokban.

 

Külön modulban kapott helyet a Power Automate szolgáltatás, bemutatva a gyakori action-öket, mint például a Get Item és Get Items, valamint a Create Item és Update Item funkciókat, és magyarázva ezek alkalmazásának módját különböző feladatok végrehajtásához. Részletes ismertetést nyújtva a változók használatáról az automatizált folyamatokban, valamint az action-ök beállítási lehetőségeiről, mint például a Configure run after és a concurrency control. Emellett bemutatásra kerülnek a futáselemzés lehetőségeit és az, hogyan lehet egy folyamatot beágyazni a PowerApps alkalmazásba a hatékonyabb munkafolyamatok megvalósítása érdekében.

 

A kurzusban elsősorban a Power Automate Desktop szolgáltatását ismerik meg a hallgatók. Részletesen kerül bemutatásra, hogy mi is pontosan a Power Automate Desktop, miben hasonlít a Power Automate Cloud Flow-hoz, valamint a Power Automate Designer felülete, valamint az ott elérhető funkciók és lehetőségek, ideértve a Flow létrehozását, szerkesztését és tesztelését.

 

A hallgatók átfogó képet kapnak a Power Virtual Agent szolgáltatásról, bemutatva annak felhasználási lehetőségeit különböző területeken. Részletesen ismerhetik meg a PVA szerkesztő felületét és az építőelemeit, mint például a topics, entities és analytics funkciókat. A kurzus bemutatja egy chatbot életútját, lépéseit a létrehozástól kezdve a szerkesztésen át egészen az üdvözlő mondat és az első kérdés megadásáig. A kurzus a további részeiben a PVA licenszeket és a chatbot készítésének lépéseit részletezi, beleértve az új chatbot és új téma létrehozását, az aktív kiváltókat, valamint a biztonsági beállításokat.

 

Az utolsó modulban kapott helyet a napjainkban igen széleskörben alkalmazott Power BI kitérve arra, hogy mire is jó a program, és milyen területeken lehet alkalmazni. Bemutatásra kerülnek az integrációs lehetőségek más alkalmazásokkal, az adatforrásokat, valamint az alkalmazás általános felépítése és funkciói. Hangsúlyozásra kerül az adattisztítás és adatelőkészítés fontossága, valamint, hogy hogyan lehet adatokat importálni, táblákat összekötni és alapvető függvényeket alkalmazni. Végül áttekintést ad hallgatóknak a Power BI által nyújtott vizuális lehetőségekről.

 

Az alkalmazások többsége egymásra épül, illetve szoros integrációban állnak, és így együtt alkotnak egy komplett egységet.

 

A fejezetek kialakítása lehetővé teszi, hogy a résztvevők az alapoktól kezdve haladjanak előre az egyes témákban elmélyülve, és teljes képet kapjanak a Power Platform széleskörű alkalmazásainak és szolgáltatásainak használatáról üzleti környezetben.

 

A képzés témái

 

Az oktatási anyag minőségi megfelelése

Az oktatási anyagot olyan oktatók készítették, aki rendszeresen tartanak tréningeket a témáról. A konzultációt tartó szakemberrel szemben ugyanez az elvárás. Az ismeretanyag elsajátítása érdekében a képzés elvégzését segédanyagok, prezentációk, megállító kérdések, ellenőrző kérdések, gondolattérkép és előre elkészített példakódok, illetve előre felvett magyarázó videók segítik. A kurzus

készítése során alapvető szempont volt, hogy a bemutatott vállalati technológiákat munkája során közvetlenül hasznosítani tudja a hallgató. 


Kattints és nézd meg közelebbről, hogy hogyan néz ki egy online kurzus:

 

 

A képzés mikrotanúsítványa

A képzés hallgatói a jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján hallgatói jogviszonyt hoznak létre a Gábor Dénes Egyetemmel. Amennyiben a kurzust sikeresen teljesítik, azaz a záró teszten legalább 50%-os értékelést kapnak, mikrotanúsítványt állítunk ki 3 kredit teljesítéséről.

 

A képzés költsége

279.000 Ft

 

Várható indítás

2024. szeptember 1.

 

Amennyiben kérdésed lenne, az alábbi e-mail címre küldheted el kérdéseidet: info@gde.hu