ISTQB vizsgafelkészítő - CTAL-TA haladó szintű teszt elemző

 

 

A képzés célja

Manuális tesztelőként a kellő tapasztalat megszerzését követően több különböző irányba is lehetőség van a továbbképzésre. A Haladó szintű Teszt Elemző képzés azoknak a szakembereknek segíthet, akiknek mélyebb tudásra van szüksége a tesztelési analízis és a tesztek tervezése terén, illetve azoknak, akik a teszttervek végrehajtását tekintve inkább a funkcionális tesztelésre szeretnének koncentrálni. A teszt elemző egy olyan magasan képzett manuális tesztelő, aki a tesztelői folyamat minden apró lépését jól ismeri és képes alkalmazni a legfontosabb tesztelői technikákat.


A kurzus célja, hogy a teszt elemző szakember képes legyen a szoftvertesztelési ciklus bármely fázisában a megfelelő tesztelési műveletet kiválasztani és alkalmazni. A kockázatelemzés alapján képessé váljon hatékonyan priorizálni a különböző feladatokat és a megfelelő teszt technikákat használni. Ismerje meg annyira a teszteszközöket, hogy azokkal a tesztelési folyamatok minőségén emelni tudjon és képes legyen mindezeket megfelelően dokumentálni. A teszt elemző hatékony résztvevője a használhatósági tesztekkel foglalkozó csapatnak és részt vesz a követelmények és user story-k felülvizsgálatában, együttműködve a megbízói oldal képviselőivel. Ezekben az együttműködésekben képes alkalmazni a termékben vagy szolgáltatásban jellemzően felmerülő hibákkal kapcsolatos tudását, ismereteit. A kurzus elvégzése során a teszt analízis és teszt design technikák mélyebb ismeretei sajátíthatóak el.

 

A képzéshez szükséges előzetes ismeretek

A képzéshez semmilyen tantárgyi előkövetelmény nincs, azonban, amennyibe a hallgató nemzetközi vizsgát szeretne letenni, akkor mindenképpen ajánlott az angol nyelv ismerete.

 

Képzés felépítése

A kurzus során prezentációval kísért előadások formájában dolgozzuk fel a tudásanyagot, amelyet valós vállalti életben előforduló, üzleti példákkal alátámasztva hozunk közelebb a hallgatósághoz. Az előadásokat kiegészítő szöveges tananyagok a szóban elhangzottak önállóan is értelmezhető kivonatát képezik. A kurzus során említést teszünk mindazokról az eszközökről, szoftveres megoldásokról is, amelyek tipikus kiegészítői a szakterületen végzett munkának. A szakterület nagy részének erősen gyakorlati jellege miatt az online kurzus bevezető, elméleti jellegű, amely kiváló alapjául szolgál a teljes folyamat pontos ismeretének, palettaként kínálva fel a lehetőségeket a gyakorlatban is elmélyülni kívánó hallgatóknak.

A tananyag elsajátítását videónként 2-3 megállító kérdés, fejezetenként 15-20 ellenőrző kérdés támogatja.

 

A képzés tematikája

 

Az oktatási anyag minőségi megfelelése

A képzés az ISTQB (International Software Testing Qualifications Board) által kidolgozott, nemzetközi szinten elfogadott szabványokon és elveken alapul, amelyek a szoftvertervezés és -fejlesztés szakértői által elfogadottak. A képzés magába foglalja az ISTQB Test Analyst (CTAL-TA) tananyagot, és minta feladatok megoldásának bemutatásával segíti a vizsgára való felkészülést. A tanfolyamot sikeresen teljesítő diák jó esélyekkel indulhat a hivatalos vizsga megszerzésére.


Kattints és nézd meg közelebbről, hogy hogyan néz ki egy online kurzus:

 

A képzés mikrotanúsítványa

A képzés hallgatói a jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján hallgatói jogviszonyt hoznak létre a Gábor Dénes Egyetemmel. Amennyiben a kurzust sikeresen teljesítik, azaz a kurzus végén található minta ISTQB vizsgát legalább 50%-ra teljesítik mikrotanúsítványt állítunk ki 3 kredit teljesítéséről.

 

A képzés költsége

279.000 Ft

 

Amennyiben kérdésed lenne, az alábbi e-mail címre küldheted el kérdéseidet: info@gde.hu