Treasury alkalmazások

 

 

A képzés célja

A Treasury kurzus célja, hogy a hallgatók megismerjék és elsajátítsák a treasury alapjait, kalkulációit és néhány alkalmazott technikát, így felkészülve a likviditáskezelés, pénzügyi kockázatkezelés és befektetések területén való munkára.

 

A képzés célja továbbá, hogy a résztvevők teljes képet kapjanak a napi operatív treasury feladatokról és a stratégiai döntések mechanizmusáról valamint, hogy olyan átfogó pénzügyi tudást biztosítson, amely előzetes ismeretek nélkül is érthető. A tananyag gyakorlati példákon és valós helyzeteken keresztül biztosítja a szükséges tudást és készségeket, amelyeket a mindennapi munkavégzés során alkalmazhatnak a pénzügyi szektorban dolgozók.

 

A kurzust ajánljuk:

Ez a kurzus ideális választás mindazok számára, akik a pénzügyi szektorban dolgoznak, és mélyebb ismereteket szeretnének szerezni a treasury működéséről és annak szerepéről a bankok és vállalatok életében.

 

A kurzus során megszerzett tudás és készségek lehetővé teszik a résztvevők számára, hogy hatékonyabban és magabiztosabban végezzék munkájukat a treasury és a kapcsolódó pénzügyi területeken.

 

A képzéshez szükséges előzetes ismeretek

Előzetes pénzügyi és gazdasági ismeretek ajánlottak, de nem feltétlenül szükségesek, mivel a képzés az alapoktól indul és fokozatosan építkezik a komplexebb témák felé.

 

Képzés felépítése

A treasury kurzus felépítése során a tananyag videós anyagokból és szöveges részekből áll. A videós anyagok esetében ötvözi a prezentációs megoldásokat, képernyő felvételeket és konkrét szereplők megjelenését, hogy a hallgatók minél sokszínűbb és érthetőbb formában sajátíthassák el a tananyagot. Az alapelv az, hogy a különböző stílusok használata elősegítse a komplex témák jobb megértését és az érdeklődés fenntartását.

 

A képzés a treasury ismereteket az alapoktól építi fel és 5 részre tagolódik:

 

A kurzus 12 tananyagrészből áll, amelyek további 5-8 kisebb részre vannak osztva.
 

A szöveges részek, a prezentációk és a videók kapcsolata:

 

Az altémákat feldolgozó videók után ellenőrző kérdések találhatóak meg, amelyek segítségével a hallgatók felmérhetik tudásukat és biztosíthatják a megértést. Minden altéma után általában 3-5 ellenőrző kérdésre is válaszolni kell annak érdekében, hogy a tananyag feldolgozása során rendszeresen visszajelzést kapjanak a diákok a haladásukról és a tudásuk szintjéről.

 

A képzés témái

 

Az oktatási anyag minőségi megfelelése

A kurzus mind a 12 témakörét egy külső szervezet, az FX Software Zrt. állította össze, amely a Treasury és kapcsolódó banki folyamatokat támogató megoldások fejlesztője. Több éves szakmai tapasztalata van a banki és vállalati szereplők számára nyújtott tanácsadásban is. A tananyagot a Gábor Dénes Egyetem lektorálta. Kattints és nézd meg közelebbről, hogy hogyan néz ki egy online kurzus: Tesztelés és minőségbiztosítás


Kattints és nézd meg közelebbről, hogy hogyan néz ki egy online kurzus:

 

 

A képzés mikrotanúsítványa

A képzés hallgatói a jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján hallgatói jogviszonyt hoznak létre a Gábor Dénes Egyetemmel. Amennyiben a kurzust sikeresen teljesítik, azaz a záró teszten legalább 50%-os értékelést kapnak, mikrotanúsítványt állítunk ki 3 kredit teljesítéséről.

 

A képzés költsége

279.000 Ft

 

Várható indítás

2024. szeptember 1.

 

Amennyiben kérdésed lenne, az alábbi e-mail címre küldheted el kérdéseidet: info@gde.hu