Java Spring programozás, backend technológiák

 

A képzés célja

A Java (backend) technológiák c. képzés elmélyedést nyújt a Java programozási nyelvben, illetve betekintést ad a legnépszerűbb platformokba, keretrendszerekbe. A kurzus célja, hogy a hallgató megismerje és elsajátítsa a Java alapú Spring webalkalmazások készítéséhez szükséges technológiákat. Főként backend, de ugyanakkor szóba kerülnek frontend, illetve szoftvertermékek menedzseléséhez szükséges ismeretek is.

 

A képzéshez szükséges előzetes ismeretek

Hallgatónak mindenképp rendelkeznie kell egy megfelelő szintű programozási alap tudással. Ide tartozik például az Objektum Orientált Programozás, Clean Code, verziókezelő (például Git) vagy build eszközök (például Maven) ismerete. Ugyanakkor jó, ha ismeri a Java alapjait is, mint például a programozási nyelv által nyújtott láthatósági kulcsszavakat, osztály, objektum, interfész, öröklés fogalmát, illetve paramétereit és paraméterátadásának módjait. Ezek felelevenítésére és átismétlésére a tananyag lehetőséget nyújt első fejezetében.

 

Képzés felépítése

A kurzus elején átismétlésre kerülnek a legfontosabb Java ismeretek, adatbázis-kezelés, illetve a tesztelés fogalma, annak elsajátítása. Mindezek után ad betekintést backend technológiákba, mint a Spring – kiemelve a Spring Security, Spring JPA komponenseket – keretrendszerbe, REST architektúrába, szál- és eseménykezelésbe, komponensek közötti kommunikációba, illetve konténerizációba (Docker, Kubernetes). Ugyanakkor megemlíti a legnépszerűbb frontend technológiákat (például Thymeleaf, Angular), illetve projekt kezeléséhez szükséges platformokat (például SonarCloud, Jenkins).

 

A képzés témái

 

Az oktatási anyag minőségi megfelelése

A kurzust olyan szakemberek állították össze, akik munkájuk során aktívan használják Java (backend) technológiákat. Az ismeretanyag elsajátítása érdekében a képzés elvégzését segédanyagok, prezentációk, megállító kérdések, ellenőrző kérdések, gondolattérkép és előre elkészített példakódok, illetve előre felvett magyarázó videók segítik. A kurzus készítése során alapvető szempont volt, hogy a bemutatott vállalati technológiákat munkája során közvetlenül hasznosítani tudja a hallgató.


Kattints és nézd meg közelebbről, hogy hogyan néz ki egy online kurzus:

 

A képzés mikrotanúsítványa

A képzés hallgatói a jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján hallgatói jogviszonyt hoznak létre a Gábor Dénes Egyetemmel. Amennyiben a kurzust sikeresen teljesítik, azaz a záró teszten legalább 50%-os értékelést kapnak, mikrotanúsítványt állítunk ki 3 kredit teljesítéséről.

 

A képzés költsége

279.000 Ft

 

 

Amennyiben kérdésed lenne, az alábbi e-mail címre küldheted el kérdéseidet: info@gde.hu