Sikeresen lezajlottak a GDe őszi terepi mérései

A Kis-Balaton térségében - 40 MSc és több mint 40 BSc hallgató részvételével - sikeresen lezajlott a GDE 2023. évi őszi terepi mérései. A terepgyakorlat során a hallgatók tantárgyspecifikus feladatokat hajtottak végre, amelyek a gyakorlatorientált mérnöki képzés részei. A BSc hallgatók egyéni és csapatfeladatai közé tartoztak a geocaching, a referencia adatok felvételezése, a panoráma és textúrakészítés, valamint a videófilm forgatása. A mérések során drónrepülésekre is sor került a későbbi feladatok sikeres megoldásához.

 

Az MSc Dróntechnológia specializációt választott hallgatók önálló UAV repülési feladatokat oldottak meg, amelyek magukba foglalták az előkészületeket, a földi referenciaadatok mérését és telepítését, a célirányos adatfelvételezéseket manuális és autonóm irányítás mellett. A helyszínt a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság biztosította, a feladatok sikeres megvalósítását a Héviz-Balaton Airport légiforgalmi szolgálata támogatta. Ezúton is köszönet a szíves segítségükért.

 

A gyakorlatorientált oktatás egyre jelentősebb az alkalmazott informatika területén. Az ilyen típusú mérések lehetőséget biztosítanak arra, hogy a hallgatók valós körülmények között alkalmazhassák az elméleti ismereteiket, amelyre kiemelt hangsúlyt fektet a Gábor Dénes Egyetem.