Népszerű a felvételizők körében a GDE

Megduplázódott a jelentkezők száma a Gábor Dénes Egyetemen a 2023-as őszi felsőoktatási felvételi eljárásban meghirdetett szakokra a tavalyi évhez képest.

 

Elérhetővé vált az ősszel induló egyetemi képzésekre az a jelentkezési statisztika, az Oktatási Hivatal közlése szerint 27 százalékkal jelentkeztek többen február 15-ig a hazai felsőoktatási intézményekbe, mint a 2022-es évbenAz elérhető adatokból kiderül, hogy a Gábor Dénes Egyetemen 116 százalékos jelentkezési növekedés tapasztalható a tavalyi évhez képest. A hozzánk jelentkezők száma kiemelkedő az országos átlaghoz képest, nemcsak a jelentkezők száma növekedett, hanem 133 százalékkal növekedett azok száma is, akik első helyen jelölték meg intézményünket és nálunk szeretnének diplomát szerezni. Az eredmények azt bizonyítják, hogy növekszik az érdeklődés a Gábor Dénes Egyetem képzései iránt.

Az intézményünkben az elmúlt években végzett intenzív fejlesztések meghozták a várt eredményt, az oktatási programok felkészültek a hallgatói elvárások teljesítésére. Ezt jól mutatja, hogy az egyetem számos szakján jelentős emelkedés tapasztalható a jelentkezők számában, az egyetem egyre népszerűbbé válik a fiatalok körében. A legnépszerűbb alapszakunk idén is a mérnökinformatikus képzés, ezt a gazdaságinformatikus majd a gazdálkodási és menedzsment képzések követik.

A Gábor Dénes Egyetem kiemelt célja, hogy olyan egyetem legyen, amely rugalmasan reagál a szakma fejlődésére, és jól hasznosítható, elméleti és gyakorlati informatikai tudással látja el a hallgatóit. Ennek érdekében használjuk a legfejlettebb digitális tudásközvetítő eszközöket a képzési portfólióinkban, amelyek lehetővé teszik, hogy a piaci igényeknek megfelelően alakítsuk és fejlesszük módszertanunkat, ezáltal biztosítva a naprakész és minőségi tudást.