Lányok Napja

Ma van a Lányok Napja, amikor a tudományos, technológiai és műszaki területeken működő egyetemek és vállalatok megmutatják, hogy ezek a szakok és szakmák is mennyi izgalmas lehetőséget nyújtanak a lányok számára. Az IT világát hagyományosan férfias területnek tartják sokan, mi most ennek pont az ellenkezőjét mutatjuk meg ebben a kisfilmben, melynek főszereplői, Lili és Izabella a GDE jelenlegi hallgatói.

 

 

A gyorsan változó környezetben, a tudásalapú, digitális társadalmi rendszerekben a siker kulcsa az alkalmazkodóképesség. Ezt várja el a munkaerőpiac is, hiszen a folyamatosan alakuló munkakörök ellátásához a szaktudáson kívül ma már digitális kompetenciák is kellenek. A munka melletti, élet hosszig tartó tanulás kormányzati és nemzetközi szinten is célkitűzés, nem véletlen, hogy Európai Unió is célul tűzte ki, hogy 2030-ra a felnőttek legalább 60%-a évente vegyen részt képzésben.

 

“Minden lány megérdemli, hogy részt vegyen annak a technológiának a kifejlesztésében, ami megváltoztatja a világunkat és annak vezetőit.”

– Malala Yousafzai, Nobel-békedíjas aktivista