Ugrás a tartalomra

Indul a pótfelvételi - még van esély szeptembertől továbbtanulni

Július 30. és augusztus 7. között lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban a szeptemberben induló egyetemi képzésekre, azonban ebben a felvételi időszakban már csak egyetlen intézményt, azon belül is egyetlen szakot lehet megjelölni.

 

Július 24-én hirdették ki a felvételi ponthatárokat, és vannak olyan jelentkezők, akiknek különböző okok miatt nem sikerült bejutni a választott intézménybe. Minden évben sokan vannak azok is, akik - bár nem adták be február 15-ig a jelentkezésüket - mégis szeretnének ősztől bekerülni egy felsőoktatási intézménybe. Néhányan egyszerűen csak lekéstek a jelentkezésről, másokban az elmúlt 2-3 hónapban fogalmazódott meg a döntés, hogy jó lenne továbbtanulni, vagy éppen pár hónapban ezelőtti élethelyzetükben nem akarták bevállalni a tanulást, de mára ez megváltozott.

 

Jó hír, hogy bármi is legyen annak az oka, hogy valakit még nem vettek fel, minden esélye meg van arra, hogy egyetemista legyen, hiszen, ha július 30. és augusztus 7. éjfél között az E-Felvételi rendszerben a pótfelvételi eljárás keretében beadja jelentkezését, szeptemberben együtt kezdheti a tanévet a júliusban felvételt nyert hallgatókkal.

 

„Sokan, bár szeretnének továbbtanulni, mégsem mernek a munka, a család vagy a sport mellett több évre elköteleződni egy rendszeres személyes jelenléttel járó egyetemi oktatás mellett. Azonban van egy jó hírünk számukra is: a korszerű, digitális oktatási módszertan nem követeli meg a helyhez és időhöz kötött tanulást. Egyetemünkön „blended learning” módszertannal folyik a képzés, azaz a bárhol, bármikor online elsajátítható e-learning tananyagok és a gyakorlatorientált személyes konzultációk, laborgyakorlatok egymást kiegészítő alkalmazásával, biztosítjuk annak a lehetőségét, hogy a hallgatók minden élethelyzetben megszerezhessék a tudást és az ezt igazoló versenyképes diplomát.” - mondta el Dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.

 

Néhány fontos információ, amit a pótfelvételire jelentkezőknek érdemes tudni:

  • a pótfelvételi során már csak egyetlen intézmény egyetlen képzése jelölhető meg
  • csak azok jelentkezhetnek, akiket a normál felvételi folyamat során egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba
  • érdemes figyelni a felvi.hu-t, hogy mely intézmény milyen szakot hirdet meg a pótlevételi eljárásban, mert nem biztos, hogy minden szakra lehet jelentkezni
  • a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb, mint ugyanarra a képzésre júliusban kihirdetett felvételi ponthatár
  • fontos, hogy a felvételezők alaposan tanulmányozzák át a feltételeket, hiszen a szabálytalanul vagy a szükséges dokumentumok nélkül beküldött jelentkezések a felvétel elutasítását vonhatják maguk után.