Ilyen volt nálunk a Kutatók Éjszakája

Szeptember 29-én a Gábor Dénes Egyetemen ismét megrendezésre került a Kutatók Éjszakája, amelyre nagyon sok látogató érkezett. A programok délután kezdődtek és egész este nyitva álltak a kapuk az érdeklődők előtt. A Kutatók Éjszakája remek lehetőség volt a természettudományok és műszaki tudományok felfedezésére és megismerésére, hiszen izgalmas bemutatókkal és érdekes előadásokkal készültünk a diákok és felnőttek számára egyaránt. 

A Kutatók Éjszakáján a látogatók betekintést nyerhettek az egyetem kutatási tevékenységeibe, és lehetőségük volt találkozni különböző tudományterületeken dolgozó meghívott előadókkal is a fizika, az űrkutatás és más multidiszciplináris területeket érintően. 

Nagy örömünkre szolgált, hogy két kis innovátor diák - egy 7. és egy 10. osztályos tanuló - is bemutatta intézményünkben a saját fejlesztési elképzeléseit, mely lenyűgözte a hallgatóságot. 

A gyakorlati bemutatók helyszínein lehetőség volt kipróbálni a LEGO robotokat, a VR szemüveget, a 3D-s nyomtatást, valamint közvetlen közelről ismerhették meg a látogatók a fizikai kísérletek tudományos szépségeit is. Akik kíváncsiak voltak az önismeret témaköre iránt, azok tesztek kitöltésével megtudhatták milyen “színű” a személyiségük. 

 

Ez a program kiváló alkalom volt arra, hogy az érdeklődők számára közelebb hozzuk a tudományt, és a látogatóink felejthetetlen élményekkel térjenek haza. 

Reméljük, hogy mindenki sok érdekes és izgalmas pillanatot élt át velünk, várunk benneteket jövőre is!