Együttműködési megállapodást kötött a Cisco Magyarország és a GDE

A Cisco, mint a világ egyik vezető technológiai cége és a képzési innovációkban élen járó Gábor Dénes Egyetem (GDE) együttműködési megállapodást kötött egymással, melynek célja, hogy tovább növelje a GDE képzéseinek munkaerőpiaci sikerét. A Világgazdasági Fórum előrejelzése szerint 2025-re 97 millió új munkahely jön létre a technológia fejlődésének köszönhetően, ugyanakkor az automatizáció terjedése világszerte 85 millió munkahelyet érint. A felsőoktatási intézményeknek ezért kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a képzéseik folyamatos megújítására, hogy a végzett hallgatók korszerű tudással és a megfelelő készségekkel sikeresek legyenek a munkaerőpiacon.

 

A hallgatók gazdag szakmai életútra történő felkészítéséhez elengedhetetlen a vállalatok és az egyetemek szoros együttműködése, a képzések munkáltatói igényekhez illesztése. Ezen célok megvalósítására szakmai együttműködésben állapodott meg a Cisco és a Gábor Dénes Egyetem, mint a vállalati és az egyetemi szféra informatika területének vezető intézményei.

 

 

Az együttműködés keretében a Cisco szakmai támogatást nyújt a GDE-n folyó oktatási és tudományos kutatási tevékenységhez. A Cisco Hálózati Akadémia program elektronikus tananyagait az egyetem egységes e-learning környezetben, saját oktatási rendszerébe integrálva tudja oktatni, az iparágban használt legújabb hálózati eszközök felhasználásával.

 

„Az emelt szintű digitális tudásra ma már szinte minden munkakörben szükség van. Az immár 25 éves múltra visszatekintő Cisco Hálózati Akadémia hazai sikere is mutatja, hogy a a digitális írástudás fejlesztése kiemelt ügy számunkra. Célunk, hogy a hazánk egyik vezető informatikai egyetemével való közös munka során a GDE hallgatói olyan készségeket sajátíthassanak el, melyekkel saját karrierjüket is megalapozhatják és a legkeresettebb munkahelyekre is sikerrel pályázhatnak” – mondta el a megállapodás ünnepélyes aláírásán Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója.

 

„A Gábor Dénes Egyetem alapítása óta - a vállalati szférával együttműködve - élen jár a legmodernebb technológiák alkalmazásával és a szemléletformálás mellett, a friss, gyakorlati tudás tananyagba való beépítésében. A Cisco-val most megkötött megállapodás eredményeként a GDE hallgatói még sikeresebbek lehetnek a hazai és nemzetközi cégeknél, hiszen már az egyetemi éveik alatt elmélyült tudást szereznek a hálózatépítés, a programozható infrastruktúra területén is.” – tette hozzá az ünnepélyes eseményen Dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.

 

A Cisco Hálózati Akadémia általános hálózati informatikai ismereteket oktató tananyagai ezentúl a Gábor Dénes Egyetem minden képzésébe beépülnek, az alap- és mesterképzésekbe, felsőoktatási szakképzésekbe, szakirányú továbbképzésekbe egyaránt, elérhetővé válnak mind a nappali, mind a távoktatási formában tanulók számára.