Egyetemünk csatlakozott a Magyarországi Drón Koalícióhoz

Egyetemünk csatlakozott a Magyarországi Drón Koalícióhoz

 

Egyetemünk büszkén mondhatja el, hogy csatlakozott a Magyarországi Drón Koalícióhoz, amelyet egy rendkívül fontos és izgalmas kezdeményezésnek tartunk. Ez a koalíció a Technológiai és Ipari Minisztérium, a Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a HungaroControl Zrt. közös projektje.

 

A Drón Koalíció alapító tagjai között megtalálható több mint hatvan minisztérium, háttérintézmény, érdekképviseleti szervezet, valamint akadémiai és iparági szereplő. A szervezetet a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. koordinálja, míg a Neumann János Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság technológiai támogatást nyújt az MDK működéséhez.

Az MDK alapítóinak közös meggyőződése, hogy a pilóta nélküli légijárművek terén zajló nemzetközi versenyben határozott fellépésre van szükség a hazai vállalkozások és technológia erősítése érdekében. Az alapvető céljuk, hogy segítsék a megfelelő jogszabályi keretrendszer kialakítását és támogassák a hazai vállalkozásokat és ipari szereplőket, akik pilóta nélküli légijárműveken alapuló technológiákkal foglalkoznak. Ezek a támogatások lehetővé teszik, hogy ezek a hazai vállalkozások és szereplők nemzetgazdasági szinten mérhető versenyképesség-növekedést érjenek el.

A drónok egyre fontosabb szerepet töltenek be a technológiai fejlesztések és az ipar területén. Az MDK-hoz csatlakozásunk révén egyetemünk is lehetőséget kap arra, hogy aktívan részt vegyen ebben a fejlődésben és hozzájáruljon a drónok alkalmazási területeinek bővítéséhez. A hallgatóinknak is számos izgalmas lehetőséget nyújtunk a drónokkal kapcsolatos kutatásokban és projektekben való részvételre.

Együttműködésünk a Drón Koalícióval lehetővé teszi számunkra, hogy kapcsolatokat építsünk és közösen dolgozzunk a szektor szereplőivel.