Dr. Berke József oktatónk átvette a főiskolai tanári kinevezését

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter 2023. február 28-án, kedden 10 órakor a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében ünnepélyes keretek között adta át az egyetemi és főiskolai tanári kinevezéseket, valamint a kancellári megbízásokat.

Dr. Berke József, a Gábor Dénes Egyetem tanszékvezetője (Dróntechnológia és Képfeldolgozás Tudományos Műhely), oktatója is átvehette a főiskolai tanári kinevezést, ezúton is szeretnénk elismerésünket és gratulációnkat kifejezni!

 

 

Dr. Berke József közel harminc hazai és nemzetközi kutatás-fejlesztési programban vett részt. Számos hazai és nemzetközi oktatási és kutatási szervezet tagja. Alapítója a Képfeldolgozók és Alakfelismerők Országos Társaságának, az NJSZT „Multimédia az oktatásban” Szakosztályának. A Journal of Applied Multimedia tudományos folyóirat főszerkesztője. Több mint harminc éve vesz részt a felsőfokú oktatásban, mint oktató a szakképzéstől a mérnökképzésen át a doktori képzésig.  150 MSc, BSc diplomadolgozat konzulense, melyből 2 angol, 3 francia hallgató volt. 7 PhD növendéke közül 6 fokozatot szerzett. 421 publikációja jelent meg, melyből közel 100 idegen nyelven. 10 szakkönyv szerzője. Kutatási és oktatási munkáját 1991-ben az MTA, 1998-ban a Pannon Egyetem, 2001-ben a Gábor Dénes Főiskola díjazta. 2007-ben a „Multimédia az oktatásban gyűrű – életmű” díját, 2010-ben a „Multimédia az oktatásban Örökös tag” díjat kapta. 2010-ben a vörösiszap kutatásokban kifejtett tevékenységéért „Tudásért aranyéremmel” tüntették ki. 2022-ben NJSZT Neumann-díjat kapott. Alapítója és vezetője a Digitális Fotósuli Diákműhelynek. Hobbija a természetfotózás.

Jelenleg digitális képek tartalom és szerkezet alapú vizsgálatával, 5G alapú hálózatok gyakorlati és kutatási célú, valamint mesterséges intelligencia alapú látórendszerek tervezésével, vizsgálatával foglalkozik. Kutatási és fejlesztési eredményeit mezőgazdasági, környezetvédelmi, ipari, védelmi és informatikai területeken alkalmazzák.