1119 Budapest, Fejér Lipót u. 70. info@gde.hu +36 20 999 8900

Gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzés

 

 

A képzés célja felsőfokú gazdaságinformatikus szakemberek képzése, akik képesek a gazdálkodás, illetve egyéb alrendszerek tevékenységrendszere, informatikai támogatásának területén felelősségteljesen részfeladatokat megoldani, 32 együttműködni, valamint a létrehozott információs rendszerek teljes életciklusát gazdálkodási szempontú szolgáltató és elemző munkával támogatni. Ismerik a választott szakterület specifikus alkalmazási igényeit és lehetőségeit, tudnak csapatban dolgozni, kommunikálni, folyamatosan fejlesztik szakmai ismereteit.

 

Képzés megnevezése

Munkarend

Képzési idő

Finanszírozási forma

Gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzés

nappali

4 félév

államilag ösztöndíjas

Gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzés

nappali

4 félév

önköltséges

Gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzés

távoktatás

4 félév

önköltséges

 

 

 

 

 

 

 

 

A felvételihez szükséges érettségi követelmények a 2023 szeptemberében induló képzésekre

NEM KÖTELEZŐ EGY TÁRGYBÓL SEM AZ EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI, de 50 többletpont jár, ha van emelt szintű érettségid valamelyik érettségi tantárgyadból minimum 45%-os eredménnyel.

A felvételi pontok számításához bármely két érettségi vizsgatárgy megfelelő.

 

 

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése

 

 

Elhelyezkedési esélyek és munkakörök

Intézményünkben gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzést végző hallgatók felméréseink szerint a következő pozíciókban helyezkedtek el: adatbázis-tervező és üzemeltető, rendszergazda, számítógép-hálózati elemző, üzemeltető, számítógéphálózat- és rendszertechnikus, informatikai és kommunikációs rendszerek felhasználóit támogató technikus

 

 

A képzés költsége

Állami ösztöndíjas finanszírozás esetén a képzés költségét a Magyar Állam viseli. Önköltséges képzés díja 200.000 Ft/félév.