Fokozatváltás a Gábor Dénes Egyetemen gyakorlatorientált és digitális fejlesztések

 

 

 

 

A Gábor Dénes Egyetem átfogó tartalmi, módszertani és infrastruktúrális megújulása érdekében sikeresen pályázott a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv keretében meghirdetett RRF-2.1.2-21 „Gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális- és készségfejlesztése” című felhívásra, amely eredményeként az RRF-2.1.2-21 2022-00020 azonosítószámú, „Fokozatváltás a Gábor Dénes Egyetemen - gyakorlatorientált és digitális fejlesztések” című projektje a Támogató döntése értelmében 2,054 Mrd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt megvalósításához a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz, valamint a hazai költségvetés biztosít forrásokat.

 

A projekt célja a Gábor Dénes Egyetem képzési programjának és oktatási infrastruktúrájának teljeskörű megújítása. A projekt keretében a gazdasági-társadalmi szükségletekre, a technológiai haladásra és a gyakorlatorientált oktatás iránti igényekre reagálva sor kerül új képzési programok fejlesztésére, ehhez modern és innovatív oktatási műhelyek, laborok létrehozására, az oktatás minőségi modernizálásához szükséges eszközök, szoftverek, licenszek és adatbázisok beszerzésére, a hallgatók, oktatók és dolgozók készségeinek, kompetenciáinak fejlesztésére, valamint az intézmény nemzetköziesedését célzó tevékenységek ellátására.

 

A Gábor Dénes Egyetem küldetése, hogy versenyképes tudást és piacképes diplomát adó képzéseivel, gazdagítsa a nemzeti tudásvagyont, magas minőségű tevékenységével pedig szolgálja a társadalmat. Ehhez kapcsolódó cél az informatika és a gazdaságtudományok területén a modern kor és a társadalmi-gazdasági környezet igényeinek megfelelő gyakorlatorientált oktatás, képzés nyújtása. A projektben tervezett beruházások és fejlesztések ezen célok elérését szolgálják.

 

A projekt megvalósítására a Gábor Dénes Egyetem budapesti telephelyein kerül sor 2022. augusztus és 2026. április között.