• icon1119 Budapest, Fejér Lipót u. 70.
 • iconinfo@gdf.hu
icon
+36 20 277 01 07

Képzések

Képzés helyszíne: Budapest
A képzés formája: nappali, távoktatás
Finanszírozási forma: államilag finanszírozott és önköltséges

A felvételihez szükséges érettségi követelmények a 2023 szeptemberében induló képzésre:

NEM KÖTELEZŐ EGY TÁRGYBÓL SEM AZ EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI, de 50 többletpont jár, ha van emelt szintű érettségid a következőkben felsorolt tárgyak egyikéből minimum 45%-os eredménnyel.

 • matematika és
 • fizika vagy gazdasági ismeretek vagy informatika vagy történelem vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy: informatika ismeretek; közgazdasági ismeretek vagy egy szakmai előkészítő vizsgatárgy: közgazdasági alapismeretek; informatikai alapismeretek

A képzés célja:

Diplomáddal olyan gyakorlati szakemberré válhatsz, aki egyfajta híd szerepet tölt majd be a gazdasági és az informatikai szakterületek között: egyaránt ismeri az üzleti világ elvárásait, folyamatait és a digitális világ működését, lehetőségeit, így mindkét terület szakembereivel hatékonyan tud együtt dolgozni hazai és nemzetközi szinten egyaránt.
Milyen tudás birtokába jutsz a képzés során?

 • Elmélyült tudással, holisztikus szemlélettel rendelkezel majd az üzletvezetés, szervezetfelépítés, és digitális területen (vállalat irányítás, e-marketing, e-kereskedelem, big data stb.), beleértve a legújabb trendek (mesterséges intelligencia, blokklánc, chatbot, adatelemzés, drón, fintech, AR/VR stb.) már elérhető hasznosítási területeit is. 
 • Felismered a komplex vállalati működést támogató digitális lehetőségekre vonatkozó igényeket, elemzed a rendelkezésre álló lehetőségek előnyeit és hátrányait, majd működteted a kiválasztott rendszert. 
 • A projektekhez megfelelő módszertanokat, innovatív gazdasági, informatikai és információtechnológia eszközöket alkalmazva növeled majd a szervezetek tudásbázisát és üzleti intelligenciáját.
 • Ismeretekkel rendelkezel a gazdasági elemzések területén beleértve matematikai modellező és adatelemző feladatokat, a pénzügyi és banki alkalmazások, közigazgatási hálózatok, az ügyviteli, a vállalatirányítási és a döntéstámogató rendszerek, informatikai modellek, a folyamatmenedzsment, illetve az intelligens szolgáltatások terén. 

Választható specializáció:

 • Üzleti intelligencia specializáció: A specializáció során teljes áttekintést adunk a vállalkozások működését támogató üzleti intelligencia rendszerekről, azok kialakításáról, fejlesztési lehetőségeikről. Kiemelt figyelmet fordítunk a képzés során a gyakorlati tudásra, ezt vállalati partneri hátterünk biztosítja.
 • Fintech specializáció: A specializáció elvégzése után elsősorban a pénzügyi szektorban tudsz majd jól elhelyezkedni, hiszen a képzés során részletes betekintést adunk az online bankolás, a blokklánc technológia és az Insurtech lehetőségeibe. A vállalati partnerek aktuális projektjei kiváló képet nyújtanak a legaktuálisabb trendekről, kérdésekről.

Főbb tárgyak, ismeretkörök:

 • Természettudományi alapismeretek (matematika, statisztika, matematikai modellezés stb.)
 •  Gazdasági és humán ismeretek (közgazdaságtan, EU ismeretek, projektmenedzsment, vezetés és szervezés stb.)
 • Szakmai törzsanyag
  Szoftvertechnológiai modul (programozási alapok, vizuális programozás, a webprogramozás alapjai, objektumorientált programfejlesztés stb.)
  Rendszertechnika modul (informatikai alapok, operációs rendszerek, számítógép architektúrák, számítógép hálózatok stb.)
  Információ rendszerek modul (informatikai rendszerek fejlesztése, döntéstámogató rendszerek, gazdasági és iparvállalati informatika stb.)
 • Üzleti intelligencia modul (döntési modellek, integrált vállalatirányítási rendszerek, stratégiai és üzleti tervezés, digitális marketing, Big Data és adatvizualizáció stb.)
 • Fintech modul: Pénzügyi folyamatok és informatikai rendszerek, Fintech menedzsment, Insurtech, Blokklánc technológiák stb.)
 • Szabadon választható tárgyak (kontrolling, mesterséges intelligencia, banki informatika, minőségmenedzsment, vállalati pénzügyek stb.)

A diplomában szereplő szakmai végzettség:

gazdaságinformatikus (a választott specializáció megnevezésével)

Elhelyezkedési esélyek és lehetőségek:

A felmérések szerint a munkaadók mindenekelőtt az informatikai és gazdasági folyamatokat menedzselni tudó és idegen nyelvi kompetenciákkal rendelkező, gyakorlatias szemléletű, fiatal diplomás alkalmazását részesítik előnyben. Tovább növelheti a foglalkoztatók érdeklődését az üzleti, értékteremtő folyamatok és az információtechnológia korszerű lehetőségeinek integrált alkalmazási képesség. Jellemző munkakörök: rendszerelemző (informatikai), szoftverfejlesztő, alkalmazásfejlesztő, elemző, adatbázis- és hálózati elemző, üzemeltető.

Képzés megnevezése

Munkarend

Képzési idő

Finanszírozási forma

Költség/félév

Gazdaságinformatikus alapképzés (BSc)

nappali

7 félév

államilag finanszírozott

0 Ft

Gazdaságinformatikus alapképzés (BSc)

nappali

7 félév

önköltséges

325.000 Ft

Gazdaságinformatikus alapképzés (BSc)

távoktatás

7 félév

önköltséges

295.000 Ft