GDE-s hallgatók a HSUP programban

 

A Hungarian Startup University Program (HSUP) egy magyarországi kezdeményezés, melynek célja az innovatív magyar startupok fejlődésének és támogatásának elősegítése a sikeres üzleti növekedéshez. A program mindezt egy új oktatási platformon keresztül, a hazai egyetemistákat az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével megismertetve végzi.

Az HSUP által támogatott startupok számára különböző programok és szolgáltatások állnak rendelkezésre, ilyen például a mentorálás, az üzleti tanácsadás, befektetői kapcsolatok kiépítése, vagy éppen a finanszírozás és piacra jutás támogatása.

Ebben a tanévben a Gábor Dénes Egyetem is csatlakozott a programhoz, hallgatóink az ősszel kezdődő kurzusokon vettek részt, ahol az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése került a fókuszba.

 

Nagyon büszkék vagyunk a hallgatóinkra, hiszen 17-en sikeres vizsgát tettek: Balázs Boglárka Zóra, Bényei Bianka Lilla, Göblyös-Koczó Dóra, Hajdu György Zsolt, Hammerliedl Bence, Hoffer Csaba, Jakus Balázs, Kenyeres György, Korek Gergő Roland, Mihály Roland, Mihályi Réka, Miskolczi Csaba, Szakács Ferenc, Szalkai Gabriella, Tóth Norbert, Ugrin Orsolya, Zsigmond Gergő

 

A második félévben a vállalatépítéssel kapcsolatban gyakorlati tudást sajátíthatnak el, és az első félévben továbbjutott, nyertes projektekhez csatlakozva 3-5 fős csapatokba szerveződve, mentorok segítségével valósíthatják meg ötleteiket. A GDE-ről két ötletet is sikeresen visznek magukkal hallgatóink, amelyeket a válogatott tagokból összeállt csapatok fogják továbbfejleszteni. A projektcsapatban dolgozó hallgatók ebben a szakaszban ösztöndíjtámogatásban részesülnek, melynek összege havi 150.000 Ft fejenként.

A második félévet is elvégző diákok vállalkozási ötletüket akár befektetők előtt is bemutathatják.

Ösztöndíjas hallgatóink a második félévben:

Ötletgazdák: Tóth Norbert - GardenoID csapat, Balázs Boglárka Zóra - Oriental Sensuality Dance Program csapat

Csapattagok: Hammerliedl Bence – Ecocosmetics csapat, Ugrin Orsolya - Second Skin Solution tapasz csapat, Hoffer Csaba – Házi Doboz csapat