GDE-s hallgatók a HSUP programban

 

A 2023/2024-es tanévben is sikerrel folytatódik a Hungarian Startup University Program (HSUP), Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusa. A Nemzeti Innovációs Ügynökség koordinációjában,  a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakpolitikai támogatásával megvalósuló komplex edukációs program célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével.

A Hungarian Startup University Program (HSUP) egy magyarországi kezdeményezés, melynek célja az innovatív magyar startupok fejlődésének és támogatásának elősegítése a sikeres üzleti növekedéshez. A program mindezt egy új oktatási platformon keresztül, a hazai egyetemistákat az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével megismertetve végzi.

A Gábor Dénes Egyetem is csatlakozott a programhoz a 2022/23-as tanévben. Hallgatóink az őszi kurzusokon 7 modulon keresztül ismerkedhetnek az innováció és startupok világával, a kimeneti követelményt teljesítve a tavaszi félévben csapatban folytathatják a munkát.

Az HSUP által támogatott startupok számára különböző programok és szolgáltatások állnak rendelkezésre, ilyen például a mentorálás, az üzleti tanácsadás, befektetői kapcsolatok kiépítése, vagy éppen a finanszírozás és piacra jutás támogatása.

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2022/23-as félévben a 17 résztvevő hallgatóból 2 one-pager megvalóstási javaslattal jutott tovább:

Balázs Boglárka Zóra - Oriental Sensuality Dance Program és Tóth Norbert - GardenoID csapat ötletgazdája.

Utóbbi ötleggazda lehetőséget kapott a DemoDay-en való bemutatkozásra, melyről beszámolóját ITT olvashatjátok.

A 2023/2024-es tanévben MyPartner projektjével Fábián Dániel kapott lehetőséget az ötleg megvalósításához.

 

 

A STARTUP-2024-HSUP-31 azonosító számú projekt a Nemzeti Innovációs Ügynökség közreműködésével, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból valósult meg. A támogatás összege 1.394.400.- Ft, megvalósítása 2024.02.01. napjától 2024.06.30. napjáig tart.