HSUP Demo Day beszámoló hallgatónktól

A Demo Day-en több 100 csapat közül a legjobb 20 adhatta elő 3 percben az ötletét, ahol a GardenID ötletével vett részt Tóth Norbert hallgatónk, az ő beszámolóját olvashatjátok:

 

Mi a GardenoID koncepcióval érkeztünk, ami egy növényvédelmi szoftver. Célja a családi gazdaságok számának növelése és a hatékonyabb működésük elősegítése úgy, hogy a termést érintő legnagyobb kockázatot azonosítjuk, azaz a növénybetegségeket és károkozókat. Lényegében a döntéshozatalt szeretnénk involválni. A rendszer az azonosításhoz több forrásból merít információt: közösségi tudásból, hivatásos szakértők diagnózisából és a computer vision technológiából. A tervezett rendszer részeként működik egy webáruház és piactér is, amelyek lehetővé teszik a növényvédelmi termékek beszerzését és segíti a zöldségek, gyümölcsök értékesítését. A Green Deal (Európai Zöld Megállapodás) több pontjára is megoldást nyújt a GardenoID, ebbe tartozik például a családi gazdaságok számának növelése, a növényvédő szerek használatának csökkentése vagy a farmtól az asztalig stratégia.

 

 

Az előadásunkat a megadott 3 perces időkeretben sikerült bemutatnunk a befektetőkből és szakértőkből álló zsűrinek. Önmagában ez is nagy elismerés és lehetőség volt, hogy találkozhattunk velük, nagyon inspirálóak és közvetlenek voltak, ahogy mindenki, akivel kapcsolatba kerültünk a program során. A bemutatónkat egy 7 perces kérdés-válasz szakasz követte.

Az előadások után következett az eredményhirdetés, ami néhány csapatnak ajánlott mentorációt és/vagy inkubációt jelentett. Bár a GardenoID nem került kiemelésre az eredményhirdetésen, ami kisebb csalódást okozott, de sok hasznos tanácsot kaptunk, ezért az esemény után hátralépettünk kettőt, hogy újult erővel folytathassuk az ötletünk megvalósítását. Szerencsére azóta számos megkeresést, lehetőséget kaptunk.

A HSUP szerintem a világon is egyedülálló program, magas szintű tananyaggal és képzett mentorokkal dolgozhattunk a magyar innovációkért, ezért mindenkinek szívből ajánlom. Az alapos és gyakorlatias tananyag mindent megad, ami a sikerhez szükséges. Az értékteremtésre törekvők számára kiváló lehetőség, míg azoknak, akik csak pénzt szeretnének keresni értékteremtés nélkül, nem biztos, hogy megfelelő választás. A magyar startup közösség nagyon összetartó és segítőkész, mindenki ingyen és szívesen segíti a másikat. Ez a közösség igazi erőforrás, ami további lendületet ad a GardenoID fejlesztéséhez és remélhetőleg jövőbeli sikeréhez. Hálás vagyok a Gábor Dénes Egyetemnek, hogy lehetőséget adott megismerni a HSUP-t.