GDE Diákműhelyek

2023/2024. őszi félév

 

Digitális Fotósuli Diákműhely

Vezető: Dr. Berke József

 

A Fotósuli műhely célja egy olyan vegyes alkotói közösség létrehozása, ahol kezdők és hozzáértők kölcsönösen segíthetik egymást a fejlődésben. A fotózás manapság is nagy népszerűségnek örvend, a folyamatos technológiai fejlesztések remek lehetőséget adnak a pillanat megörökítésére. A foglalkozásokon megismerkedhetünk a diákműhely tagjainak munkáival és olyan területekkel, technikákkal, képfeldolgozási lehetőségekkel, amelyek a kezdők, vagy akár egy szakavatott fotós számára is újdonságot jelenthetnek.

Több sikeres tehetség is tagja a szakkörnek, akik hazai és nemzetközi szakmai fórumokon értek el kimagasló eredményeket.

Foglalkozásaink elsősorban online elméleti előadások, de előfordulhatnak gyakorlati órák is. Nálunk nem fontos, hogy profi fényképezőgéped legyen, a lényeg, hogy legyen valamilyen fényképezésre alkalmas eszközöd; például mobiltelefon, hiszen a kompozíció és látásmód sokkal fontosabb, mint az eszköz.

Fontos, hogy az első alkalommal, 5-10 képpel kell készülni, melyeket bemutatva megismerhetjük az új csapattagot, hogy mit szeret fotózni, mi érdekli.

 

További információ és jelentkezés az alábbi e-mail címen: berke.jozsef@gde.hu

 

 

E-világon ha ütsz tanyát Diákműhely

Vezető: Peck Tibor

 

A műhely keretében kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség napjaink változásainak tükrében, az informatika ránk, felhasználókra gyakorolt hatásait vizsgáljuk, válaszokat igyekszünk adni a korábban még meg sem fogalmazott kérdéseinkre.

Tematika:

 

További információ és jelentkezés az alábbi e-mail címen: peck.tibor@gde.hu

 

 

 

3D tervezés és nyomtatás Diákműhely

Vezető: Krupa Gábor

 

A foglalkozásokon résztvevők megismerkedhetnek a 3D CAD-modellezés alapjaival, valamint betekintést nyerhetnek a 3D nyomtatási technológiák felhasználhatóságába. Az órákon nem csak tervezésre kerül sor, hanem megvizsgáljuk a modellek gyárthatóságát a különböző 3D nyomtatási rendszerekkel is.

 

Mire számíthatnak a résztvevők?

 

 

A foglalkozások online formában zajlanak, kéthetente csütörtökönként 17:15 és 19:45 között.

A SolidWorks tervezőszoftver hobbi és tanulmányi felhasználásra ingyenesen elérhető.

 

További információ és jelentkezés az alábbi e-mail címen: krupa.gabor@gde.hu